Welke werkmethodiek gebruik jij?

Als het gaat om effectief werken, zijn gestructureerde werkmethodieken essentieel. Ze bieden teams een raamwerk om taken te organiseren, samen te werken en resultaten te behalen. In deze blogpost vergelijken we zes populaire werkmethodieken en bespreken we hoe wij te werk gaan.

Waarom werken volgens een methodiek?

Werken volgens een gestructureerde methodiek biedt diverse voordelen. Het vergroot de efficiëntie, productiviteit en samenwerking binnen het team. Het zorgt voor duidelijkheid en heldere communicatie, minimaliseert misverstanden en verbetert de kwaliteit van het werk. Kortom, het helpt om betere resultaten te behalen.

Welke methodieken zijn populair?

Enkele van de meest populaire werkmethodieken zijn Agile, Scrum, Lean, Kanban, Waterfall en Six Sigma. Elke methodiek heeft zijn eigen focus en aanpak, variërend van flexibiliteit en iteratieve ontwikkeling tot efficiëntie en continue verbetering. Het is belangrijk om te bepalen welke methodiek het beste past bij de behoeften en doelen van jouw team.

Hoe worden methodieken in de praktijk gebruikt?

In de praktijk gebruiken veel teams een combinatie van verschillende methodieken. Ze passen de principes en technieken aan om ze aan te laten sluiten bij hun specifieke situatie en projecten. Dit kan betekenen dat ze elementen van sommige methodieken combineren met andere principes. Uiteraard is belangrijk dat je doet wat werkt voor jouw organisatie.

Op welke manier werkt k2 marketing?

Bij K2 hanteren we een aanpak die gebaseerd is op Agile, Scrum en enkele Lean-principes. We geloven in de kracht van flexibiliteit, snelle iteraties en continue verbetering. Dit stelt ons in staat om efficiënter te werken, effectief samen te werken en waardevolle resultaten te behalen voor onze klanten. 

Zo werken wij in sprints (scrum), richten we ons op zo snel mogelijk eerste conceptversies neerzetten (minimal viable product, lean) en vanuit het Agile gedachtegoed waarbij we regelmatig feedback verzamelen. 

 
   

Wij ontzorgen je op het gebied van commerciële processen. Geautomatiseerde en slim ingerichte customer journeys zorgen voor gewenste bedrijfsresultaten op een efficiënte en effectieve manier.

Bij onze customer journeys richten we reeksen van interacties af op het behalen van jouw bedrijfsdoelen. Hierin staat data en automatisering centraal.

Plan vrijblijvend een kennissessie in om te kijken wat customer journeys jouw bedrijf kunnen opleveren. Wanneer komt de kennismaking je uit?

Waarom K2

Onze Expertise

Acquisitie

Haal meer en betere klanten binnen via een altijd draaiende acquisitie Journey.

Cross- & Upselling

Bedien bestaande klanten optimaal met goed matchende aanbiedingen.

Retentie

Houd je klanten binnenboord. De inzet van data en slimme automatisering zorgen ervoor dat klanten langer bij jou blijven.

Recruitment & Detachering

Selecteer en benader de juiste personen in de markt om personeel te vinden of te detacheren.

Automatisering

Onze versie van Mautic (K2 MAC) maakt maatwerk Journeys automatiseren mogelijk. Van acquisitie tot en met nieuw talent vinden.

.

Nieuwsbrief

Stay in Touch

Trots op onze opdrachtgevers